Nyheder

Nyheder 

Kom og få en eventyrlig pause fra hverdagen sammen med dit barn.

Foreningen for børn med angst vil sætte fokus på børn i anledning af Sindets dag den 10. oktober. Børn har fået lange dage i skolen og institutionerne, hverdagen er fyldt med mange indtryk og nyheder fra hele verden. Foreningen oplever, at alle børn har brug for et pusterum.
I Danmark sidder der i gennemsnit to børn i hver folkeskoleklasse, som har angst eller bekymringer i sådan en grad, at det hæmmer deres hverdag. Det er alt for mange.
Derfor har Foreningen i samarbejde med Drømmekvarteret planlagt et arrangement med en drømmerejse for børn og deres forældre i Byens Hus i Roskilde.
Drømmekvateret laver eventyrlig mindfulness for børn.
De fantasifulde drømmerejser giver en rolig pause i hverdagen og støtter samtidig børnene i at visualisere helt almindelige indtryk og skabe deres egne indre billeder.
Drømmerejserne er opfundet af Farnoush Bassri, som i sit arbejde som skolelærer ofte oplevede, at eleverne havde behov for et roligt øjeblik i løbet af dagen. Da børn og forældre begyndte at efterspørge hendes mindfulness-øvelser til brug uden for skoletid, udviklede hun sammen med psykolog Ditte Sø og producer Frederik Nordsø de fem rejser, som findes i app’en, der hedder ”Drømmekvateret”.

Der vil blive serveret eftermiddagskaffe, saft, frugt og kage. Efter drømmerejsen vil der være mulighed for at tale med Drømmekvarteret og Foreningen for børn med angst.

Arrangementet er gratis og åbent for alle, det starter kl. 16.00-17.00, og vil foregå i Byens Hus, ”Orangeriet”, Stændertorvet 1, 4000 Roskilde.
Du kan tilmelde dig her i begivenheden, på mail mia@boermedangst.dk eller skrive en privat besked til Foreningen for børn med angst.
...

En eventyrlig pause for børn, i anledningen af Sindets dag

oktober 10, 2017, 4:00pm - oktober 10, 2017, 10:00am

Kom og få en eventyrlig pause fra hverdagen sammen med dit barn. Foreningen for børn med angst vil sætte fokus på børn i anledning af Sindets dag den 10. oktober. Børn har fået lange dage i skolen og institutionerne, hverdagen er fyldt med mange indtryk og nyheder fra hele verden. Foreningen oplever, at alle børn har brug for et pusterum. I Danmark sidder der i gennemsnit to børn i hver folkeskoleklasse, som har angst eller bekymringer i sådan en grad, at det hæmmer deres hverdag. Det er alt for mange. Derfor har Foreningen i samarbejde med Drømmekvarteret planlagt et arrangement med en drømmerejse for børn og deres forældre i Byens Hus i Roskilde. Drømmekvateret laver eventyrlig mindfulness for børn. De fantasifulde drømmerejser giver en rolig pause i hverdagen og støtter samtidig børnene i at visualisere helt almindelige indtryk og skabe deres egne indre billeder. Drømmerejserne er opfundet af Farnoush Bassri, som i sit arbejde som skolelærer ofte oplevede, at eleverne havde behov for et roligt øjeblik i løbet af dagen. Da børn og forældre begyndte at efterspørge hendes mindfulness-øvelser til brug uden for skoletid, udviklede hun sammen med psykolog Ditte Sø og producer Frederik Nordsø de fem rejser, som findes i app’en, der hedder ”Drømmekvateret”. Der vil blive serveret eftermiddagskaffe, saft, frugt og kage. Efter drømmerejsen vil der være mulighed for at tale med Drømmekvarteret og Foreningen for børn med angst. Arrangementet er gratis og åbent for alle, det starter kl. 16.00-17.00, og vil foregå i Byens Hus, ”Orangeriet”, Stændertorvet 1, 4000 Roskilde. Du kan tilmelde dig her i begivenheden, på mail mia@boermedangst.dk eller skrive en privat besked til Foreningen for børn med angst.

View on Facebook

SES VI I MORGEN, LØRDAG DEN 9. SEPTEMBER
KL. 12.00, PÅ FREDERIKSBERG???
Har du lyst til at møde andre forældre, til børn med angst, hvor du kan udveksle erfaringer, og opleve følelsen af et fællesskab, hvor du kan genkende din historie, så får du muligheden lørdag den 9 september kl. 12.00 - 15.00, hvor vi har fået lov til at låne SIND Frederiksbergs lokaler,
L. I. Brandes Alle 1, 1956 Frederiksberg C,

Medbring gerne noget spiseligt, kage, frugt eller andet, der vil blive serveret kaffe og te.
Du kan tilmelde dig i begivenheden, skrive en privat besked eller sende en mail til mia@boernmedangst.dk
Da vi ved at det kan være svært at planlægge noget, når man har et barn med angst, så er det helt i orden, hvis du tilmelder dig, og det så viser sig, at du ikke kan alligevel. Du behøver heller ikke komme præcis kl. 12.00, ligesom du også gerne må gå før kl.15.00.
...

View on Facebook

Så er det i dag, søndag den 3 september kl. 14.00 - 16.00, at Foreningen for børn med angst, inviteret forældre og børn, på eftermiddagskaffe og kage, i Sct Hans Have i Roskilde. Du kan læse mere om arrangementet under begivenheder her på siden. Alle er velkommen, både med eller uden børn. Vi ved at det kan være er svært, at få sit barn med angst med til aktiviteter, så hvis dit barn synes det er for svært, kan du kigge forbi alene, hvis det kan lade sig gøre.
Du behøver ikke være medlem af foreningen for at deltage.
Vi håber vi ses :-)
...

View on Facebook

Alle er velkommen på søndag den 3 september, når Foreningen for børn med angst, inviterer forældre og børn til eftermiddagskaffe og kage i Sct Hans Have i Roskilde. Du kan finde begivenheden her på vores facebook side, under begivenheder.
Vi ønsker at skabe et fællesskab, hvor man som familie kan opleve at man ikke er de eneste, hvor bekymringer og angst, kan være en barriere i hverdagen. Vi oplever, at det er en lettelse, at tale med andre familier, hvor man kan fortælle sin historie, og hvor dem der lytter nøjagtig kender til de oplevelser man fortæller om.
Vi ved, at det kan være svært, at deltage i sociale arrangementer, når man har et barn med mange bekymringer og angst. Men vi synes, at Sct Hans have, er et roligt og uformelt sted at mødes, hvor der er plads til, at barnet kan holde sig i baggrunden, og måske få modet til at tale med nogle af de andre børn. Tidspunktet for eftermiddagskaffen er fleksibel, så man kan komme når det passer, i tidsrummet fra kl. 14.00 - 16.00.
Vi svarer på spørgsmål, giver gode råd, hjælper med at skabe netværk og lytter gerne hvis I har brug for det. Der vil være mulighed for, at høre mere om Foreningen for børn med angst, og SIND´s arbejde, og om hvad vi kan tilbyde af hjælp, og hvordan kan man støtte os.
Arrangementet er gratis. Du kan tilmelde dig ved at skrive en mail til mia@boernmedangst.dk, eller tilmeld dig i begivenheden. Da vi ved hvor svært det kan være, at planlægge frem i tiden, når man har et barn med bekymringer/angst, så er det ok, at man dukker op, selvom man ikke er tilmeldt.
...

View on Facebook

Min søn lærte, at for at få det bedre, måtte han udfordre sin angst. Men nogle dage var det svært for mig, at finde ud af hvornår min søn var angst, og hvornår han bare ikke "gad" at gøre det jeg ville have ham til. min oplevelse var, at jeg kunne forlange mere af ham, når hans angst niveau, ikke var alt for højt. For at finde ud af hvornår det var, brugte vi bekymrings barometeret fra Cool Kids programmet, hvor 0 betyder man ikke er bekymret, og 10 betyder at man er meget bekymret.
Hvornår har dit barn mod til, at udfordre sin angst?
...

View on Facebook

Min søn kan opfatte mine følelser, nogen gang hurtiger end jeg selv. Når jeg siger noget til ham, så skal jeg også føle det, fordi ellers så er jeg ikke troværdig. Derfor er det vigtig, at jeg selv stoler på, at han nok skal kommer sig over sin angst. Det er vigtigt, at jeg selv føler det, jeg vil give videre til ham. Så når jeg skal opmuntre ham til at eksponere sin angst, så nytter det ikke at jeg indvendig tænker: "åh nej, tænk hvis han ikke klare det, det er så synd for ham" Fordi min søn kan mærke det med det samme, og så bliver han i tvivl, ked af det og usikker. I dag er han så gammel, at han konfrontere mig med det, og siger : "nu får du mig til at føle, at jeg ikke kan"
PS Jeg synes det har været og er svært, men hvor er det en kæmpe lettelse at tro på det bedste, i stedet for det værste.
...

View on Facebook

Har du lyst til at møde andre forældre, til børn med angst, hvor du kan udveksle erfaringer, og opleve følelsen af et fællesskab, hvor du kan genkende din historie, så får du muligheden lørdag den 9 september kl. 12.00 - 15.00, hvor vi har fået lov til at låne SIND Frederiksbergs lokaler.
Medbring gerne noget spiseligt, kage, frugt eller andet, der vil blive serveret kaffe og te.
Du kan tilmelde dig her i begivenheden, skrive en privat besked eller sende en mail til mia@boernmedangst.dk
Da vi ved at det kan være svært at planlægge noget, når man har et barn med angst, så er det helt i orden, hvis du tilmelder dig, og det så viser sig, at du ikke kan alligevel. Du behøver heller ikke komme præcis kl. 12.00, ligesom du også gerne må gå før kl.15.00.
...

Forældre netværks møde

september 9, 2017, 12:00pm - september 9, 2017, 8:00am

Har du lyst til at møde andre forældre, til børn med angst, hvor du kan udveksle erfaringer, og opleve følelsen af et fællesskab, hvor du kan genkende din historie, så får du muligheden lørdag den 9 september kl. 12.00 - 15.00, hvor vi har fået lov til at låne SIND Frederiksbergs lokaler. Medbring gerne noget spiseligt, kage, frugt eller andet, der vil blive serveret kaffe og te. Du kan tilmelde dig her i begivenheden, skrive en privat besked eller sende en mail til mia@boernmedangst.dk Da vi ved at det kan være svært at planlægge noget, når man har et barn med angst, så er det helt i orden, hvis du tilmelder dig, og det så viser sig, at du ikke kan alligevel. Du behøver heller ikke komme præcis kl. 12.00, ligesom du også gerne må gå før kl.15.00.

View on Facebook

Søndag den 3 september, invitere Foreningen for børn med angst, forældre og børn til eftermiddagskaffe og kage i Sct Hans Have i Roskilde. Du kan finde begivenheden her på vores facebook side, under begivenheder.
Vi ønsker at skabe et fællesskab, hvor man som familie kan opleve at man ikke er de eneste, hvor bekymringer og angst, kan være en barriere i hverdagen. Vi oplever, at det er en lettelse, at tale med andre familier, hvor man kan fortælle sin historie, og hvor dem der lytter nøjagtig kender til de oplevelser man fortæller om.
Vi ved, at det kan være svært, at deltage i sociale arrangementer, når man har et barn med mange bekymringer og angst. Men vi synes, at Sct Hans have, er et roligt og uformelt sted at mødes, hvor der er plads til, at barnet kan holde sig i baggrunden, og måske få modet til at tale med nogle af de andre børn. Tidspunktet for eftermiddagskaffen er fleksibel, så man kan komme når det passer, i tidsrummet fra kl. 14.00 - 16.00.
Vi svarer på spørgsmål, giver gode råd, hjælper med at skabe netværk og lytter gerne hvis I har brug for det. Der vil være mulighed for, at høre mere om Foreningen for børn med angst, og SIND´s arbejde, og om hvad vi kan tilbyde af hjælp, og hvordan kan man støtte os.
Arrangementet er gratis. Du kan tilmelde dig ved at skrive en mail til mia@boernmedangst.dk, eller tilmeld dig i begivenheden. Da vi ved hvor svært det kan være, at planlægge frem i tiden, når man har et barn med bekymringer/angst, så er det ok, at man dukker op, selvom man ikke er tilmeldt.
...

View on Facebook