Kalender

Kalender

«
»
man
tir
ons
tor
fre
lør
søn
februar
februar
februar
februar
februar
februar
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
 • Bornholm – Debatmøde om børn med skolevægring
  14:30 -16:30
  2020.03.14

  Kom til en handlingsorienteret debat om børn med skolevægring.
  Vi er en gruppe Bornholmske forældre der i samarbejde med Foreningen for børn med angst og SIND lokalafdelingen Bornholm, vil sætte fokus på, at der er alt for stor forskel på mulighederne for at få hjælp, når man som forældre til et barn med skoleværing henvender sig i det offentlige system. Skolevægring kan opstå på baggrund af angst, mobning, eller en bagvedliggende diagnose der ikke mødes, fx et barn med autisme, ADD el ADHD. Det er svært at gennemskue, hvad der skal til for at få den rette hjælp. Vi oplever, at forældre bliver fanget imellem sektorerne, blandt andet fordi samarbejdet ikke altid fungerer optimalt. Det kan føles som om, at man som forældre bliver sendt rundt i ring, og at ingen vil tage det endelige ansvar for at yde den hjælp, der er nødvendig.

  Forældre oplever, at det kan føles enormt ensomt at stå med et barn i mistrivsel. Derfor ønsker vi en debat, hvor vi blandt andet vil komme rundt om spørgsmål som:

  · Hvor går man hen?

  · Hvad kan egen læge gøre når barnet igen og igen klager over ondt i maven og ikke vil ud af døren.

  · Hvad kan PPR tilbyde af støtte og hvordan får vi kontakt til den.

  · Hvordan kan skolen hjælpe bedst muligt?

  · Hvad kan sagsbehandleren tilbyde?

  · Er det nødvendigt at barnet bliver udredt i psykiatrien?

  · Hvordan sikrer vi at alle børn får en plads og mødes i den danske skole.

  · Hvilken opgave har vores sagsbehandler?

  I debatten deltager blandt andre Heidi Thamestrup, formand for Autismeforeningen og Mia Kristina Hansen formand for foreningen for børn med angst.

15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 • Oplæg med headspace Roskilde
  19:00 -21:00
  2020.03.31

  Vi får besøg fra headspace Roskilde, som vil fortælle om deres gratis rådgivningstilbud til børn og unge. headspace møder mange unge, som har mange tanker, oplever angst og er udfordret ved at håndtere hverdagen. Derudover har headspace også tilbud om angstgrupper.

  Efter en præsentation af headspace vil vi se mere på samfundstendenser, som er med til at påvirke børn og unge i dag. Og med afsæt i det vil vi lægge op til fælles snak om angst i samfundet, og måske diskutere, hvad vi kan gøre.

  Det er gratis at deltage, men på grund af begrænset pladser er tilmelding nødvendig på mail: mia@boernmedangst.dk

april
april
april
april
april