Kontakt

Kontakt

Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Din besked

Har du kommentarer eller spørgsmål til Foreningen for børn med angst, 
er du velkommen til at sende os en mail.

mail(at)boernmedangst.dk
facebook.com/boernmedangst

Adresse:
Foreningen for Børn med angst
Vestervænget 46, st. tv.
4000 Roskilde

4 kommentarer på “KontaktTilføj din kommentar →

  1. Hej.

    Jeg skriver til dig/jer da vi har en søn på 12år ved navn Mathias som har problemer med angst/bekymrings tanker som kommer om aftenen nå han skal sove.

    Han har svært ved at finde ro, og tankerne drejer sig oftest om at vi , Mathias forælder, skal blive alvorligt syge. At vi dør og Hvad der skal ske med ham hvis vi dør. Hvis Morten, Mathias´ far en gang imellem er på forretningsrejse, er det meget “katastrofe-tanker” der fylder. Eksempelvis; Hvad nu hvis flyet han flyver med styrter ned, hvad nu hvis færgen han sejler med synger…. osv..

    Det er sådan at vi pt er igennem en udredning på Børne og ungdomspsykiatrisk afdeling i Herning, under opfordring af den skole Mathias går på.

    Mathias har været igennem en udredning/screening ved PPR, som har Mistanke om at Mathias har en gennemgribende udviklings forstyrrelse (autisme) og muligvis også ADHD.

    Vi har overfor skolepsykologen nævnt at Mathias angst fylder meget i perioder. Og kommer til udtryk om aftenen når han skal sove og den eneste måde han finder ro på er ved at en af os som forældre lægger os ved siden af ham eller at han kommer ind i soveværelset til os og sover på en madras på gulvet. Han udtrykker selv at han får en uro i kroppen, og han bliver meget ked af det.

    Mathias har ligeledes svært ved at sove ude ved kammerater. Det gør han praktisk talt aldrig mere. han har kunnet for en del år tilbage, men vil ikke længere. Det eneste sted han føler sig tryg er hos sin mormor og morfar. Der vil han gerne overnatte.

    Mathias er selv meget bevidst om at han har et problem med angst og så sent som i går aftes spurgte han; stopper det her aldrig.

    Det skal siges at Mathias ikke har angst for at komme i skole eller ud og lege hos andre børn. Han cykler også selv til skole.

    Det er som sagt om aftenen ved sengetid at angsten melder sin ankomst.

    Vi ved at Holstebro kommune udbyder Cool Kids kursus, men den skolepsykolog som har testet Mathias i forbindelse med henvisning til videre udredning i Herning, mener ikke at Mathias vil kunne gennemfører et Cool Kids program, da han har svært ved at koncentrer sig. Hun fortæller at de børn der kommer i Cool kids er meget angste/sårbare og at det vil genere disse børn hvis Mathias er urolig.

    Mit spørgsmål lyder så på nu… Hvad hulan gør vi så? hvor går vi hen?

    Er det bedre at vi venter på at der kommer svar på den udredning vi er igang med før vi tager hånd om Angsten?

    Gode råd er meget velkommen.

    Med venlig hilsen

    Trine Dahm Knudsen

    1. Kære Trine

      Jeg vil meget gerne komme med et råd, i forhold til mine erfaringer.
      Min søn havde separations angst, og det hjalp at jeg talte med ham om, hvad der ville ske hvis der skete mig noget. Vi talte også om at hvis der skete mig noget, så behøvede det jo ikke at være noget meget alvorligt, at man godt kan komme til skade, og så blive rask igen. Det hjalp ham til at slappe mere af med sin angst, og bedre acceptere sine tanker. Min søn sov hos mig til han blev 13 år, først der var han klar til at sove for sig selv. Jeg kommentere det aldrig, og jeg gjorde det ikke til et problem, han vidste godt selv at det var bedst hvis han sov på sit eget værelse, så det at jeg ikke nævnte det, gjorde at han ikke fik dårlig samvittighed over det, og derved kunne han bedre selv arbejde med tanken om, at sove for sig selv.
      Jeg har brugt bøgerne “hjælp dit ængstelig barn” og “jeg tør ikke, men gør det alligevel”, som er selvhjælps bøger med mange gode redskaber. Dem vil jeg anbefale, “hjælp dit ængstelige barn” bygger på Cool Kids.
      Jeg har samarbejdet med en psykolog, og hjulpet ham med Cool Kids grupper, der havde vi også nogle gange nogle børn som var urolige, men fordi vi var 2 voksne synes jeg ikke, at det forstyrret de andre børn. Jeg ville prøve at se om i kunne finde en privat behandler, dog skal i være opmærksomme på, at det ikke er altid at børn med autisme og ligende udviklings forstyrrelser har gavn af Cool Kids. Jeg håber at i vil få redskaber til, hvordan I generelt skal hjælpe jeres barn hvis det er autisme. Det kræver at der er forudsigelighed og en struktureret hverdag, gerne med visuel planlægning af dagene/ugen, pauser og tid til at lade op.
      Mit sidst råd er, tålmodighed, omsorg, kærlighed og anerkendelse er de helt store kodeord, og at man selv som forældre acceptere at det tager den tid det tager. Det skal nok blive godt 🙂
      Håber I kan bruge mit svar, og I er meget velkommen til at skrive igen. I kan også skrive på mia@boernmedangst.dk
      Kærlig hilsen
      Mia

  2. Hej Mia.

    Jeg kan se, at dokumentet med oversigt over behandlere desværre er blevet forældet med tiden 🙂 Jeg er ikke længere ved UngLiv.dk som der står, men har mit eget firma nu, hvor jeg tilbyder specialiseret behandling til børn og unge med angst. Du kan finde oplysninger om det på http://www.psykologrask.dk.
    Konkret betyder det, at der i dokumentet nu gerne skal stå: Psykolog Emil Rask, Klostergade 60, Baghuset 1. sal, 8000 Aarhus C. Som tekst kan du skrive: “Emil Rask har arbejdet med angstbehandling af børn og unge siden 2011 og er uddannet fra Angstklinikken ved Aarhus Universitet. Han tilbyder både individuelle samtaler og Cool Kids/Chilled angstbehandling i grupper.”

    Venligst
    Emil Rask

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *