Nyheder

Nyheder 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Vi glæder os til i aften kl. 18.30, hvor min søn Jonas og jeg skal i
Go´aften Live på TV2. Jonas begyndte at udvikle angst da han var omkring 9 år, og det er på baggrund af hans historie at denne side blev til, hvor det i starten kun var en side som jeg skrev, ud fra mine tanker og oplevelser omkring min søns angst.
Vi skal tale om psykisk sårbarhed ud fra Tobias Rahims digtsamling, som udkom for nogle dage siden.
Jeg er vildt stolt af at Jonas, som i dag er 21 år, tør stå frem med sin sårbarhed, og jeg taknemmelig for, at der bliver sat fokus på at mænd også kan være sårbar.
Tak til TOBIAS RAHIM, og de andre kendte som er med til at nedbryde tabuer, ved at stå frem med deres sårbarhed.
#gotv2dk
...

Comment on Facebook

Jeg glæder mig SÅ meget til at se med ❣️ “Her er fortællingen om et frygteligt dannelsesfald, om et forarmet uddannelsessystems frugt, generationer af funktionelle analfabeter, som er til fals for enhver sukkerknald, der kan sælges som drøm” pov.international/tobias-rahim-lyner-ned-for-slangen-digtsamling/

Wow det vil jeg med glæde se ❤️🙏

Det er noteret som alarm 10 minutter før. 😅😅 pøj pøj.

Louise Marie Klintø Oppenlænder

Tak for jer!

View more comments

Det Børns Vilkår siger ! ...

Husk at brug din stemme til folketingsvalget, og stem på en kandidat som vil gøre noget for at sikre en ordentlig hjælp til børn, unge og voksne med psykiske problemstillinger/lidelser. ...

Comment on Facebook

Og også lidt for de gamle,

Hvilke kandidater har området på listen

View more comments

Efterlysning fra journalist.

Jeg søger en kilde, der har oplevet – eller oplever - lang ventetid i forbindelse med at få deres barn vurderet af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR). Jeg har en forståelse af, at der kan være store forskelle på, hvor lang tid forældre skal vente på en PPV (Pædagogisk-psykologisk Vurdering) af deres barn alt efter, hvilken kommune de er bosat i. Det er et problem, der tidligere er belyst, men som ikke er blevet løst. Derfor leder jeg efter nogen, der befinder sig i denne problemstilling eller som tidligere har oplevet den lange ventetid.

Jeg vil gerne høre om jeres oplevelse, og hvilken betydning det har haft for jer.

I må meget gerne kontakte mig, hvis har oplevet lang ventetid til PPV.

Venlig hilsen

Joakim Sørensen
Journalist, Ekstra Bladet
Mail: Jss@eb.dk
...

Efterlysning fra journalist.

Jeg søger en kilde, der har oplevet – eller oplever - lang ventetid i forbindelse med at få deres barn vurderet af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR). Jeg har en forståelse af, at der kan være store forskelle på, hvor lang tid forældre skal vente på en PPV (Pædagogisk-psykologisk Vurdering) af deres barn alt efter, hvilken kommune de er bosat i. Det er et problem, der tidligere er belyst, men som ikke er blevet løst. Derfor leder jeg efter nogen, der befinder sig i denne problemstilling eller som tidligere har oplevet den lange ventetid.

Jeg vil gerne høre om jeres oplevelse, og hvilken betydning det har haft for jer.

I må meget gerne kontakte mig, hvis har oplevet lang ventetid til PPV.

Venlig hilsen

Joakim Sørensen
Journalist, Ekstra Bladet
Mail: Jss@eb.dk

Comment on Facebook

Vi efterlyste en ppv da vores søn begyndt i børnehaveklasse. Da børnepsyk anbefalede det. Nu i 1. Kl tror jeg det sker🙄

Min søn har haft skolevægring og angst mm i nu 5 år ialt- vi er aldrig blevet tilbudt en sådan vurdering - vi måtte på eget initiativ igennem vores egen læge henvises flere gange til psykiatrien som afviste ham tre gange inden de ville se os - her blev han efter 2 år diagnosticeret med tourette syndrom - særlig sensitiv samt belastningsreaktioner. Blot som oplysning Men vi er ikke interesseret i at fremstå offentligt i aviser, tv mm

Vi er nu på 1 års ventetid fra ppr Fredericia på trods af mails til øverste ledelse. Vi skal blot have en samtale og så skal vores datter nok henvises til psyk med henblik på udredning.

Kære Joakim En tanke kunne være at lave en form for spørgeskema, hvor der blev noget statistik som f.eks. kan vise om det er forskelligt hvor i landet man bor, hvilken alder børnene begynder at udvise symptomer, hvornår ser forældre symptomer, hvornår ser pædagoger/lærer symptomer, hvornår bliver der reelt henvist, hvem henviser, hvem hjælper forældrene med at få hjælpen, føler forældrene sig inddraget ol. 😊 Et spørgeskema vil også kunne deles i alle grupper som har med børn og unge med psykisk funktionsnedsættelse og derved give en bredere belysning. Samt at de fleste forældre som har børn i den målgruppe du efterlyser er begrænset i deres overskud (prioritere deres kræfter) og evt kan komme i konflikt med kommunen, hvis de fremstilles i medierne 😉

Og hvilken forskel tror folket selv en PPR vurdering kan gøre ? Barnet ender alligevel som kastebold mellem PPR og egen læge hvor ingen af dem på eget intiativ tilbyder den efterspurgte hjælp, måske fordi Børnehave/skole har deres mening og forældre deres. PPR - en såkaldt ppv er baseret på skole udtalelser — dvs psykologen læner sig op ad hvad en folkeskolelærer laver af psykologiske vurderingen langt ude under lærerens kompetencer. Ligesom en ppv ALENE kun er til brug i skole/børnehave.. Mener de ikke selv de har brug for støtte til barnet - jamen så bliver det ikke påtvunget selvom forældre kan se mange fejl og mangler ved den støtte der skulle forestille at komme… Men ingen i det offentlige rum fejler naturligvis 😡 det gør kun forældre og barnet selv..

Har tilladt mig at dele den i en angst grp for forældre som jeg er medlem af...

Vores datter på 14 har haft det rigtig svært i skolen i 4 kl eskalerer det, hun bliver ringet hjem hver og hver anden dag, vi er til mange netværksmøder ned skoleleder, lærerne, PPR, sundhedsplejerske, der bliver lavet aftaler som ikke hjælper og ikke bliver overholdt. Hun begynder at udvikle angst, bliver selvskadende, problematik omkring vægt, det ender med massiv skolevægring, vi har en del lægesamtaler. Lægen laver en henvisning til Børne og unge psyk men vi går afslag, da det skal gå gennem PPR. Vi har siden 4 klasse bedt om en PPV på hende og hjælp. Da jeg kontakter PPR ift afvisningen fra Børne og unge psyk, får vi at vide at hun ikke vil snakke med vores datter og finde ud af om der reelt er en grund til at lave en henvisning på hende, for vores datter er jo bare et af de børn der altid er noget galt med!!! Men vores redning er at der i 7 kl kommer en ny fra PPR på vores datter, som laver test på hende i(på dette tidspunkt er hun i skole 1 1/2 t om ugen) Hun blev i sommerferien udredt for autisme og ADD. Og vi fik besked om at hun med efter sommerferie skulle flyttes fra den daværende skole. Hun kom til en skole med en ASF afdeling. I løbet af 2 1/2 uge var hun i skole på fuld skema.

Susan Nordberg Larsen

Stina Jensen 🥰

OBS.!!Brug journalistens mailadresse!!!

En overset problematik er også at i den lange ventetid bliver både børn og forældre overladt til inkompetente (dog velmenende)lærere, pædagoger, kommunalt ansatte socialrådgivere, alverdens møder, tiltag, mistænkeliggørelse af familier, stress og mistede job og mistet livskvalitet. Familier går i opløsning og endnu værre, så bliver børnene mere og mere syge, deres søskende lider også.

Mikael Kjær

Kamilla Kastberg måske du kender nogen 😊

Vi er mange der sidder i saksen. Og mange der slet ikke kanfå en udredning

Kom til DEMO FOR BØRN & UNGE d 28/10 til fordel for alle børn og unge!!! Hvis i bor på fyn køre det gratisk bus fra Middelfart og Nyborg - forms.gle/dYn6jErgX9x97fqj9

View more comments

Foreningen for børn med angst opfordrer dig til at stemme personligt på den kandidat i dit parti, som vil tage handling for psykiatrien.
#stempsyk
...

I DAG ER DET SINDETS DAG ❤
Sindets dag er en verdensdag og i år er overskriften "Gør mental sundhed og velvære for alle til en global prioritet."
Stigmatisering og diskrimination er fortsat en barriere for social inklusion og adgang til den rette hjælp; Vigtigt er det, at vi alle kan spille vores rolle i at øge bevidstheden om, hvilke forebyggende mentale sundhedsinterventioner der virker, og Verdensdagen for mental sundhed er en mulighed for at gøre det i fællesskab. Vi forestiller os en verden, hvor mental sundhed værdsættes, fremmes og beskyttes; hvor alle har lige mulighed for at nyde mental sundhed og udøve deres menneskerettigheder; og hvor alle kan få adgang til den psykiske sundhedspleje, de har brug for.
Vi ser her i Danmark, hvordan den mentale sundhed hos børn og unge er dalende, og tallet for hvor mange der har brug for hjælp i det psykiatriske system er steget stødt igennem de sidste 10 år. Der er en stigning på 50% siden 2009, i forhold til børn og unge som får en diagnose i børn og unge psykiatrien. Samtidig siger man at hver tredje voksen kommer i kontakt med det psykiatriske system, i løbet at et liv.
I Roskilde er Foreningen for børn med angst med til at sætte fokus på mental sundhed og psykiatrien, ved et fakkeloptog som begynder på Hestetorvet, og slutter i den gamle byrådssal, med pizza doneret af Domino´s pizza, taler og sang.
Alle er velkommen 🙂
PS
Du kan finde forskellige arrangementer som SIND-Landsforeningen for psykisk sundhed står for i hele landet, og som du kan være med i.
...

I DAG ER DET SINDETS DAG ❤
Sindets dag er en verdensdag og i år er overskriften Gør mental sundhed og velvære for alle til en global prioritet.
Stigmatisering og diskrimination er fortsat en barriere for social inklusion og adgang til den rette hjælp; Vigtigt er det, at vi alle kan spille vores rolle i at øge bevidstheden om, hvilke forebyggende mentale sundhedsinterventioner der virker, og Verdensdagen for mental sundhed er en mulighed for at gøre det i fællesskab. Vi forestiller os en verden, hvor mental sundhed værdsættes, fremmes og beskyttes; hvor alle har lige mulighed for at nyde mental sundhed og udøve deres menneskerettigheder; og hvor alle kan få adgang til den psykiske sundhedspleje, de har brug for.
Vi ser her i Danmark, hvordan den mentale sundhed hos børn og unge er dalende, og tallet for hvor mange der har brug for hjælp i det psykiatriske system er steget stødt igennem de sidste 10 år. Der er en stigning på 50% siden 2009, i forhold til børn og unge som får en diagnose i børn og unge psykiatrien. Samtidig siger man at hver tredje voksen kommer i kontakt med det psykiatriske system, i løbet at et liv.
I Roskilde er Foreningen for børn med angst med til at sætte fokus på mental sundhed og psykiatrien, ved et fakkeloptog som begynder på Hestetorvet, og slutter i den gamle byrådssal, med pizza doneret af Domino´s pizza, taler og sang.
Alle er velkommen 🙂
PS 
Du kan finde forskellige arrangementer som SIND-Landsforeningen for psykisk sundhed står for i hele landet, og som du kan være med i.

Efterlysning: DR søger kilder til indslag (tv, radio og web) om mistrivsel blandt unge. Kan du - eller en du kender - hjælpe?

Journalist Cathrine Lakmann skriver:

’Kære alle
Jeg er journalist ved DR, og vi er i øjeblikket ved at lave en historie om mistrivsel blandt unge på 16-25 år. Vi mangler en ung, som har lyst til at fortælle om sin mistrivsel. Det kan handle om mistrivsel som stammer fra en presset hverdag, stress, angst, depression eller andet.
Krogen til vores historie er et nyt forskningsprojekt fra Center for Ungdomsforskning som viser, at mistrivsel kan ramme alle unge – også dem, der har haft en relativ ’normal’ opvækst. Hvor mistrivsel tidligere var forbundet med unge, der havde haft en svær opvækst med få ressourcer, så kan mistrivsel i dag ramme alle, fordi samfundet har et fokus på et højt tempo, effektivisering og øgede krav til unges egne præstationer.
Hvis du er en af dem, der mistrives, eller kender én, så giv mig endelig et kald eller sms på 24 82 53 86 eller CATL@dr.dk senest i morgen den 5. oktober klokken 12. Så tager vi en baggrundssnak.
Venlig hilsen Cathrine Lakmann
P.s. Vi fortæller historien på TV, radio og web"
...

Efterlysning: DR søger kilder til indslag (tv, radio og web) om mistrivsel blandt unge. Kan du - eller en du kender - hjælpe?

Journalist Cathrine Lakmann skriver:

’Kære alle
Jeg er journalist ved DR, og vi er i øjeblikket ved at lave en historie om mistrivsel blandt unge på 16-25 år. Vi mangler en ung, som har lyst til at fortælle om sin mistrivsel. Det kan handle om mistrivsel som stammer fra en presset hverdag, stress, angst, depression eller andet.
Krogen til vores historie er et nyt forskningsprojekt fra Center for Ungdomsforskning som viser, at mistrivsel kan ramme alle unge – også dem, der har haft en relativ ’normal’ opvækst. Hvor mistrivsel tidligere var forbundet med unge, der havde haft en svær opvækst med få ressourcer, så kan mistrivsel i dag ramme alle, fordi samfundet har et fokus på et højt tempo, effektivisering og øgede krav til unges egne præstationer.
Hvis du er en af dem, der mistrives, eller kender én, så giv mig endelig et kald eller sms på 24 82 53 86 eller CATL@dr.dk senest i morgen den 5. oktober klokken 12. Så tager vi en baggrundssnak.
Venlig hilsen Cathrine Lakmann 
P.s. Vi fortæller historien på TV, radio og web

Efterlysning!
Magasinet Vores Børn efterlyser en familie med et barn under 10 år, som har lyst til at fortælle deres historie. Se kontakt oplysninger i opslaget, hun er ikke medlem af denne gruppe, så skrive til hende hvis I har spørgsmål.
Hej😊
Jeg skriver for magasinet Vores Børn og skal i gang med en artikel om børn og angst. I den forbindelse er jeg på udkig efter en familie med et barn med angst under 10 år, som har lyst til at fortælle deres personlige historie. Som inspiration og oplysning for magasinets mange læsere. Interviewet skal ligge i uge 38 og tager ca. en time. Fysisk eller over telefonen. Hvis muligt, vil vi også meget gerne bringe billeder / personlige fotos.
Send en mail eller en sms, hvis I her lyst til at dele jeres fortælling:
marie.kruse@gmail.com
28932383
Jeg glæder mig til at høre fra jer.
De bedste hilsner, Marie
...

Efterlysning!
Magasinet Vores Børn efterlyser en familie med et barn under 10 år, som har lyst til at fortælle deres historie. Se kontakt oplysninger i opslaget, hun er ikke medlem af denne gruppe, så skrive til hende hvis I har spørgsmål.
Hej😊
Jeg skriver for magasinet Vores Børn og skal i gang med en artikel om børn og angst. I den forbindelse er jeg på udkig efter en familie med et barn med angst under 10 år, som har lyst til at fortælle deres personlige historie. Som inspiration og oplysning for magasinets mange læsere. Interviewet skal ligge i uge 38 og tager ca. en time. Fysisk eller over telefonen. Hvis muligt, vil vi også meget gerne bringe billeder / personlige fotos.
Send en mail eller en sms, hvis I her lyst til at dele jeres fortælling:
marie.kruse@gmail.com
28932383
Jeg glæder mig til at høre fra jer.
De bedste hilsner, Marie
Load more