Blog

Formanden i Foreningen for børn med angst, Mia Kristina Hansen, deler ud af sine erfaringer som mor til et barn med angst. Her kan du løbende læse hendes blogindlæg og se hendes videoblogs.

Du er meget velkommen til at gæsteblogge, hvis du har mod på at give dine erfaringer videre til andre. Vi hjælper gerne med råd og vejledning. Send en mail til mail@boernmedangst.dk

mia

Jeg hedder Mia Kristina og er mor til 2 sønner. I 2009, da min yngste søn var 8 år, begyndte han at udvikle separationsangst og socialangst. Det blev begyndelsen på lang periode, hvor omgivelserne ikke anerkendte, at han havde angst, og hvor han blev mere og mere angst, fordi han ikke blev anerkendt, men presset ud i situationer, hvor han mistede fodfæste.

Jeg søgte hjælp i kommunen, hos lægen og på skolen, men jeg følte, at ingen tog ansvar. Til sidst var det så slemt, at jeg måtte sygemelde mig fra mit arbejde, blandt andet fordi min søn ikke turde slippe mig af syne. Jeg var selv nedslidt psykisk, da jeg følte, jeg stod alene med min søns angstproblemer.

Det lykkedes mig at finde en privat børnepsykolog, der arbejder ud fra et program, der hedder Cool Kids, og det blev vores vendepunkt. Langsomt begyndte min søn at blive tryg og turde tænke på at vende tilbage til skolen. Og endelig tog skolen min søns angst alvorlig, og de lyttede til ham.

Min søn kom tilbage i skolen efter 2 års fravær, han har fik mod på livet igen og kunne nyde at være sammen med sine venner. Alt den tid han gik i folkeskole, var der stadig dage hvor han havde brug for en pause, og dage, hvor der var udfordringer, fordi han bekymrede sig. Heldigvis havde vi redskaberne til at arbejde med hans bekymringer, og min søn turde derfor udfordre sig selv.

I dag er min søn en ung mand, som er i gang med at uddanne sig som beslagsmed, og han er ikke længer udfordret af angst. Tværtimod oplever jeg at han har en god selvindsigt og at han er blevet en omsorgsfuld ung mand, som er god til at reflektere over de udfordringer som livet byder ham. 

På denne side kan du læse blogindlæg fra mig, og jeg vil fortæller om min situation og de erfaringer, jeg har gjort mig. Men vi vil også meget gerne dele dine oplevelser hvis du gerne vil være med til at inspirere andre forælder til børn og unge med angst.