Min dårlige samvittighed og bekymring

 

Weekend og ferie er en pause fra hverdagen, hvor den dårlige samvittighed kan blive lagt på hylden. Der er nemlig være mange ting, som kan give forældre til et barn med angst, dårlig samvittighed.
Jeg kan huske følelsen af, at jeg ikke følte mig tilstrækkelig som mor, når jeg ikke kunne få min søn op og i skole. Eller følelsen jeg fik når jeg hørte lyden af, at der kom en sms på min telefon, hvor der stod at min søn havde ulovligt fravær, fordi jeg ikke havde nået, at skrive på skolens forældreintra. Mine tanker var konstant optaget af spørgsmålet om, hvad mit næste skridt skulle være, og følelse af dårlige samvittighed og bekymringer, fordi min oplevelse var at min søn ikke fik det bedre. Jeg følte at jeg aldrig havde ro, at der hele tiden kom den ene tanke efter den anden, uden at jeg kunne stoppe dem.
Jeg vidste inderst inde, at jeg var en kompetent mor, og at det var fordi min søn havde det dårlig med angst, at han ikke formået at leve op til de forventninger og normer der er i vores samfund. Men følelsen om at jeg var god nok, den fulgte ikke med. Mine tanker mindede mig ubevidst alle artikler og indslag om, at vor tids forældre ikke er gode nok til at opdrage deres børn. Andre folks spørgsmål og gode råd, gjorde mig rådvild og prikkede til mine bekymringer. Mange sagde til mig: ” Du må sige til ham at han skal i skole”, eller “går han ikke i skole, jamen hvad så, man skal jo gå i skole?”
I weekenderne  og i ferierne  kunne jeg parkere mine tanker, fordi der var det ikke noget vi skulle, der kunne vi bare være i nuet, indtil  dagen før hverdagen begyndet igen, hvor mine tankerne igen begyndte at fylde i mit hoved.
Det hjalp mig at øve mig i at være taknemmelig, i stedet for at have dårlig samvittighed. Den første øvelse var, at når jeg vågnede om morgene tænkte jeg bevidst på, at jeg var taknemmelig for min søn, for min morgen kaffe og for dagen der lå forude.
Det fjernede ikke min søns angst, men det hjalp mig med at kunne være i den svære situation, og give slip på mine mange tanker. Langsomt begyndte jeg at få ro i hovedet, og ikke have en konstant følelse af dårlig samvittighed og bekymringer. 

Kærlig hilsen
Mia Kristina Hansen

 

0 kommentarer på “Min dårlige samvittighed og bekymringTilføj din kommentar →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *