Kurser, Workshops & Oplæg

Kurser

Vi afholder forskellige arrangementer i form af workshops, oplæg og kurser, som blandt andet kan være med til at skabe forståelse og tolerance for børn og unge med angst.
Du behøver ikke være medlem af foreningen, for at kunne deltage i vores arrangementer.

Vores kurser afholdes, på baggrund af de regler og anbefalinger der er fra myndighederne i forhold til coronavirus.

Indlæser Begivenheder

« Alle

  • This event has passed.

Autisme eller ADHD/ADD med angst som ledsagende tilstand, ved psykolog Kirsten Callesen

22. februar kl. 17:00 - 21:00

Gratis
For mange børn og unge med autisme eller ADHD/ADD er angst en ledsagende tilstand, som er med til at øge ubehaget i ens hverdagsliv.
Når man har autisme eller ADHD/ADD, så indebærer det, at ens hjernes styresystemer fungerer anderledes og at man ofte er særlig sansesensitiv. Man kalder også det at have autisme eller ADHD/ADD for, at man har en neurodivergent udvikling – altså ens udvikling er forskellig fra den neurotypiske udvikling.
Med en neurodivergent udvikling kan der være udfordringer med at overskue ens dag, eller at planlægge aktiviteter, eller at forstå verden omkring sig. Man har ofte udfordringer med de eksekutive funktioner eller med at kunne regulere ens egne følelser.
Disse udviklingsbetingelser kan forårsage stress hos barnet eller den unge med autisme eller ADHD/ADD, og det kan forstærke ubehaget ved hverdagens almindelige krav. Samtidig kan man blive fyldt med stress i kroppen og få svære tanker og følelser, og det leder til angsttilstande, som kan skabe en høj grad af forpinthed og afmagt.
På kurset kommer der fokus på, hvad autisme og ADHD/ADD er og hvordan disse tilstande påvirker et barns udvikling. Der vil blive lagt vægt på forklaringer om hjernens kapacitet til at overkomme angst, hvis man har autisme eller ADHD/ADD og der vil være særlig fokus på strategier til at håndtere angst ud fra en autismeinformeret tilgang.
Oplægget vil veksle mellem teori og øvelser, og man vil være aktiv involveret som deltager.

Kirsten Callesen er autoriseret psykolog og har siden 1997 specialiseret sig inden for autismeområdet gennem sit arbejde og videreuddannelser.

Kirsten er innovativ indenfor autisme-området og har startet Psykologisk Ressource Center i 2001. Hun samarbejder med mange forskellige psykiatriske afdelinger og bliver brugt som rådgiver i mange kommuner.

Kirsten har specialiseret sig i arbejdet med Autisme Spektrum Tilstande, ADHD/ADD og tilstande som angst, traume- og belastningstilstande, PDA (ekstrem kravundgåelse) og spiseforstyrrelser.

Der vil blive serveret en sandwich, en kold drik og kaffe/the.

Alle er velkommen til at deltage, og du behøver ikke medlem af Foreningen for børn med angst for at deltage.

Har du spørgsmål omkring arrangementet, er du velkommen til at skrive til os på mail: mail@boernmedangst.dk

Detaljer

Dato:
22. februar
Tidspunkt:
17:00 - 21:00
Pris:
Gratis

Sted

Frivilligcentret Roskilde
Jernbanegade 21 A, lokale 7
Roskilde, Sjælland 4000 Danmark
+ Google Map

0 kommentarer på “Autisme eller ADHD/ADD med angst som ledsagende tilstand, ved psykolog Kirsten CallesenTilføj din kommentar →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *